Zoek een recept

 

Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 aardperen
  • 1 potje carpaccio van zwarte truffel
  • 0,5 citroen
  • fleur de sel
  • 1 theelepel hazelnootolie
  • 8 sint-jakobsvruchten zonder de koraal
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Schil de aardperen en leg ze in een kom water met citroensap.
  2. Snij 3 aardperen in fijne, regelmatige schijfjes en stoom ze 5 min.
  3. Schrik ze in koud water en dep ze droog.
  4. Snij de overige aardperen tot een fijne julienne.
  5. Breng op smaak met hazelnootolie, fleur de sel en peper.
  6. Snij fijne carpaccio van de sint-jakobsvruchten.
  7. Leg afwisselend schijfjes sint-jakobsvrucht, aardpeer en truffel op een bord.
  8. Breng op smaak.
 

Kooktip

Na het schillen oxideren aardperen makkelijk: dompel ze in water met citroensap zodra ze geschild zijn.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 181 kcal, Eiwit: 17,5 g, Totale vetstoffen: 1,9 g, Koolhydraten: 24,9 g
  • Home
  • Recepten
  • Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel