Zoek een recept

 

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 400 g dikke Parijse champignons
  • 120 g gerookte eendenborstfilet in sneetjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 80 g parmezaanschilfers
  • peper en zout
  • 4 eetlepels pijnboompitten
 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  2. Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olijfolie toe.
  3. Sluit de bokaal en schud goed.
  4. Breng op smaak.
  5. Hak de spinazie grof en verdeel over de borden.
  6. Snij de schoongemaakte champignons in heel fijne plakjes en schik ze in het rond op de spinazie.
  7. Leg er de sneetjes eendenborst op en bestrooi met parmezaanschilfers.
  8. Voeg de pijnboompitten toe en bedruip met wat vinaigrette.
  9. Dien meteen op en serveer de resterende vinaigrette apart.
  10. Geef er meergranenstokbrood bij.
 

Kooktip

Als je de borden op voorhand bereidt, meng de champignonplakjes dan met citroensap en bedruip de carpaccio met de vinaigrette net voor het serveren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst