Zoek een recept

 

Carpaccio met kappertjessaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eidooier
  • enkele druppels tabasco
  • 1 eetlepel mosterd
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 400 g rundcarpaccio
  • schoongemaakte rucola
  • 3 eetlepels uitgelekte kappertjes
  • 2 eetlepels verse room
 

Bereiding

  1. Doe de eierdooier in een smalle beker.
  2. Voeg de mosterd toe, het citroensap en de Tabasco.
  3. Meng met de staafmixer en voeg geleidelijk aan de olijfolie toe (blijf mixen), zodat je een vloeibare mayonaise bekomt.
  4. Voeg de room toe en de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de carpaccio over de borden, lepel er wat saus over, werk af met rucola en dien meteen op.
  6. Serveer de resterende saus apart.
 

Kooktip

De saus zal zeker lukken wanneer alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt