Zoek een recept

 

Carnavalknikkers uit Rio

Ingrediënten voor 30 stuks

  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g per blikje)
  • 1 noot boter
  • 3 eetlepels puur cacaopoeder
  • 30 g melkchocolade
  • 2 eetlepels veelkleurige suikerpareltjes (ijsspikkels)
 

Bereiding

  1. Doe de melk, de boter en het cacaopoeder in een steelpan.
  2. Verwarm op een zacht vuur en roer regelmatig met de garde.
  3. Wanneer het mengsel begint te koken, laat je het nog 8 min. op het vuur staan, maar blijf roeren.
  4. Leg bakpapier op een groot bord en giet er de bereiding op.
  5. Strijk de bereiding open en laat afkoelen.
  6. Zet 1 uur in de koelkast.
  7. Rasp de chocolade in een bord fijn en doe er de suikerpareltjes bij.
  8. Rol kleine balletjes van de cacaopasta en rol ze vervolgens door de geraspte chocolade.
  9. Zet 1 uur in de koelkast. En dan snoepen!
 

Kooktip

  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • Spoel je handen voor het balletjes rollen onder koud water, zelfs meerdere keren indien nodig.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt