Zoek een recept

 

Caribische staartvis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g staartvisfilets
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels bruine rum
  • 400 g tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 noot boter
  • cayennepeper
  • bladpeterselie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Week de rozijnen in de rum.
  2. Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
  3. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
  6. Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
  7. Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
  8. Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
  9. Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  10. Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen.
  11. Geef er met saffraan bereide rijst bij.
 

Kooktip

Je kan de saus binden met wat kokosmelk, vervang in dit geval het kruidentuiltje door verse koriander.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt