Zoek een recept

 

Cappuccinogranité

Ingrediënten voor 4 personen

  • cacaopoeder
  • 125 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
  • 20 cl slagroom
  • 25 cl sterke koffie
 

Bereiding

  1. Giet 35 cl water en 100 g suiker in een steelpan.
  2. Breng aan de kook en laat 3 min. sudderen.
  3. Voeg de koffie toe en neem meteen van het vuur.
  4. Dek af en laat volledig afkoelen.
  5. Giet het mengsel in een platte schaal, dek af en laat enkele uren opstijven in de diepvriezer.
  6. Klop de room net voor het serveren lobbig en doe er de resterende 25 g suiker bij.
  7. Schraap met een vork de korrels van de granité los.
  8. Verdeel over glazen of koppen, doe er wat room bij, bestrooi met cacaopoeder en dien meteen op.
 

Kooktip

Je kan Amaretto bij het mengsel doen voor je het invriest of er wat van in de glazen doen net voor het opdienen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt