Zoek een recept

 

Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Parijse champignons
  • 250 g gemengde bospaddestoelen
  • 100 g pancetta
  • 4 dl melk
  • 1 ui
  • 25 cl room
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 0,5 citroen
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
  2. Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
  3. Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
  4. Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
  5. Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
  6. Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
  7. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
  8. Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
  9. Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn.
  10. Klop de room lobbig en kruid licht met zout.
  11. Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.
 

Kooktip

  • Variant: Voeg aan de opgeklopte room een beetje Parmezaanse kaas toe.
  • Gebruik transparante theetassen voor een groots effect!
  • Home
  • Recepten
  • Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta