Zoek een recept

 

Cappuccino met grijze garnalen, amandelen en lichte kerrie

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 afgestreken koffielepels kerriepoeder (Santa Maria)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 3 dikke wortelen
  • fijngehakte verse koriander
  • 125 g gepelde grijze garnalen
  • 200 g geschaafde amandelen
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 25 cl verse room
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 1.2 l water
 

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de wortelen in plakjes.
  2. Fruit ze op een zacht vuur in een stoofpan met 2 eetlepels arachideolie.
  3. Voeg na 5 min. het kerriepoeder en de amandelen toe, meng 1 min., doe er dan 1,2 l water bij en de verbrokkelde bouillonblokjes.
  4. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. op een heel zacht vuur sudderen.
  5. Laat 5 min. rusten, mix goed en breng op smaak.
  6. Net voor het serveren: klop de room half op in een kom en kruid met peper en zout.
  7. Schep 1 eetlepel grijze garnalen in elke kop, giet er de hete soep bij en lepel er wat room bovenop.
  8. Bestrooi met fijngehakte koriander en dien op.
 

Kooktip

Je kan de room makkelijker kloppen wanneer je de mixerkloppers en de kom 30 min. op voorhand in de koelkast zet.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Cappuccino met grijze garnalen, amandelen en lichte kerrie