Zoek een recept

 

Caponata met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 1 koffielepel fijne kristalsuiker
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 60 g ontpitte groene olijven
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • peper, zout
  • 40 g pijnboompitten
  • 300 g roze garnalen (gekookt)
  • 2 stengels groene selder
  • 2 eetlepels witte azijn
 

Bereiding

  1. Snij de aubergines en de paprika’s in blokjes, hak de ui en snij de selder fijn. Doe de olie in een grote, hoge pan en bak alles 10 minuten al roerend op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomaten toe, de olijven, de kappertjes, de azijn, de suiker, peper en zout. Meng, dek af en laat 20 minuten sudderen op zacht vuur.
  3. Roer er de garnalen onder, laat afkoelen en bewaar dan minstens 2 uur in de koelkast.
  4. Serveer koel met brood. Heel lekker als lunch- of antipastigerecht.
 

Kooktip

  • Lekker met: Ciabatta.
  • Variant: Vergeet de garnalen en omkader deze zuiderse specialiteit met een assortiment Italiaanse vleeswaren.