Zoek een recept

 

Caponata express

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje groene en zwarte olijven in schijfjes (125 g)
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 pakjes diepgevroren gegrilde groenten met basilicum (Crops – 2 X 450 g)
  • peper en zout
  • 30 g pijnboompitten
 

Bereiding

  1. Laat, op kamertemperatuur, de groenten in een vergiet ontdooien.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  3. Doe de uitgelekte groenten in een slakom met de schijfjes olijven, kappertjes, olie, azijn en pijnboompitten.
  4. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Neem de caponata 20 min. op voorhand uit de koelkast.
 

Kooktip

  • Heel lekker met vleeswaren, antipasti, maar ook bij grillades.
  • Een restje caponata is 's anderendaags lekker op ciabattabrood met sneetjes mozzarella en/of prosciutto.
 

Voedingswaarde per 100 g