Zoek een recept

 

Caponata

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g platte peterselie
  • 450 g gegrilde groenten met basilicum (Crop's)
  • 2 eetlepels olijven
  • 0,5 chilipeper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 Romeinse tomaten
  • zout
  • 1 eetlepel balsamico
 

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Hak een halve handvol peterselie fijn. Snijd de peper in fijne stukjes.
  2. Fruit de tomaten en de peper met olijfolie, voeg dan de groenten toe.
  3. Voeg de olijven en de kappertjes toe en laat nog 5 minuutjes sudderen.
  4. Voeg de gehakte peterselie en de balsamico toe. Kruid af, laat afkoelen en laat het geheel dan nog een uurtje rusten in de ijskast.
  5. Dien op bij grillades, antipasti, ...
 

Wijntip

Château Coulinet, Bergerac

Deze robijnrode wijn bevat Cabernet-, Sauvignon- en merlot-druiven en heeft een opmerkelijke toets van rode en zwarte (pit)vruchten (griottekers).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 114 kcal, Eiwit: 2 g, Vetstof: 7,4 g, Koolhydraten: 9,9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt