Zoek een recept

 

Cannelloni met kreeft

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 verse lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgetten
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 20 cl kreeftfond
  • 10 cl room
  • 3 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel bloem
 

Bereiding

  1. Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
  2. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
  3. Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
  4. Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
  5. Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
  6. Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
  7. Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.
 

Kooktip

  • Variant: Je kan de cannellonirolletjes ook bakken in kleine ovenschaaltjes (licht met olie ingesmeerd)
  • Om gemakkelijk het vlees uit de schaar van de kreeft te halen: plaats de schaar vertikaal, breek met de rug van het lemmet van een groot mes in 2 en haal het vlees eruit.