Zoek een recept

 

Canapés « black and white »

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 afgestreken eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • een grote noot boter
  • 4 afgestreken eetlepels griessuiker
  • 8 kleine sneden boterkramiek (in schaaltje van 300 g)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens
 

Bereiding

  1. Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
  2. Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
  3. Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
  4. Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
  5. Schil de appels en snij ze in blokjes.
  6. Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
  7. Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
  8. Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
  9. Snij de pensen in schijfjes.
  10. Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
  11. Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
  12. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
 

Kooktip

Je kan eventueel een snuifje kaneelpoeder bij de appels doen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt