Zoek een recept

 

Calamares op Mauritiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje basilicum
  • 2 cm gember
  • 250 g gepelde tomaten
  • 1 klein groen piment
  • 2 teentjes look
  • melk
  • olijfolie
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 2 rode uien
  • 600 g schoongemaakte calamares, diepgevroren
  • 5 takjes verse koriander
  • 10 cl witte wijn
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Laat de calamares ontdooien in een kommetje met melk.
  2. Snij ze vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm zijde.
  3. Maak het piment schoon en verwijder de pitten. Hak het fijn.
  4. Pel de look en de uien. Hak ze fijn.
  5. Schil de gember en hak hem fijn.
  6. Giet een scheutje olie in een diepe bakpan en bak daarin de calamares gedurende 3 min. in de heel hete olie.
  7. Laat uitlekken en zet opzij.
  8. Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
  9. Laat 3 min. stoven, bevochtig vervolgens met de witte wijn en de bouillon.
  10. Doe de calamares opnieuw in de bakpan en laat 12 min. stoven totdat de calamares mals zijn.
  11. Doe er dan het piment, de gehakte koriander en de basilicumblaadjes bij.
  12. Doe er zout en peper op naar smaak.
  13. Dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

  • Je kan de calamares vervangen door een mengeling van zeevruchten.
  • Een gezond extraatje: deze bereiding heeft een heel goede verhouding tussen eiwitten en vetten. Ze is arm aan verzadigde vetzuren, zodat je je niet te veel zorgen hoeft te maken over het enigszins hoge cholesterolgehalte van calamares.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 201 kcal, Eiwit: 26 g, Totale vetstoffen: 8,8 g, Koolhydraten: 4,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt