Zoek een recept

 

Cake met spek, uien en kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 dikke uien
  • 4 eieren
  • 125 g gemalen emmentaler
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 125 g halfvette verse kazen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bak de spekreepjes en fijngesneden uien op een middelhoog vuur in een grote braadpan met de olie.
  3. Klop ondertussen de bloem met de eieren met de garde, voeg de verse en de gemalen kaas toe.
  4. Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
  5. Doe de spekreepjes en de uien bij het beslag, kruid bij met peper en giet in de vorm.
  6. Bak 40 min. in de oven.
  7. Wacht 5 min., neem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  8. Dien op als voorgerecht met een slaatje of in blokjes gesneden bij het aperitief.
 

Kooktip

  • Variant: Kan ook met hamblokjes in plaats van spekreepjes. Bak in dit geval alleen de uien.
  • Voor een leuk borrelhapje prik je op de cakeblokjes kerstomaatjes vast met  tandenstokers.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt