Zoek een recept

 

Cake met honing, citroen en gember

Ingrediënten voor 1 stuks

  • 1 koffielepel afgestreken koffielepel gemalen gember
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 100 g boter
  • 1 stuk citroen
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 5 cl melk
  • 100 g vloeibare honing
  • 230 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Doe de honing, de kandijsuiker en de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
  3. Verwarm op zacht vuur tot alles goed gesmolten is.
  4. Neem van het vuur en voeg de melk, de bloem, het ei, het zout en de gember toe. Meng goed.
  5. Rasp de schil van de citroen fijn en voeg toe aan het beslag.
  6. Giet het in een kleine, met bakpapier beklede cakevorm en bak 50 min. in de oven.
  7. Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
  8. Serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Je kan de citroenschil vervangen door sinaasappelschil en/of de gember door kaneel.