Zoek een recept

 

Cake met courgettes, geitenkaas en spekreepjes

Ingrediënten voor 1 stuks

  • 425 g courgettes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 cl olijfolie
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 10 cl melk
  • 4 eieren
  • 200 g van een rolletje verse geitenkaas
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.
  3. Doe ze met de spekreepjes in een een grote braadpan met 1 eetlepel olijfolie.
  4. Voeg de tijm toe en fruit op een vrij hoog vuur tot de spekreepjes bruingebakken zijn.
  5. Doe de bloem in een grote kom.
  6. Voeg de eieren, de melk en 5 cl olijfolie toe.
  7. Meng met de garde tot een glad beslag.
  8. Kruid met peper en een beetje zout.
  9. Doe het spek en de courgettes bij het beslag, en ook de in blokjes gesneden geitenkaas.
  10. Meng en giet in een met bakpapier beklede cakevorm.
  11. Bak 30 min. in de oven.
  12. Laat afkoelen en snij in sneetjes.
  13. Neem ze mee, verpakt in aluminiumfolie of boterhampapier.
 

Kooktip

Je kan de cake ook serveren als buffetgerecht of in blokjes gesneden bij het aperitief.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Cake met courgettes, geitenkaas en spekreepjes