Zoek een recept

 

Caesarsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 1 Romeinse sla
  • 10 g platte peterselie
  • 2 sneetjes wit brood
  • 20 g grove parmigianoschilfers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eidooier (voor de vinaigrette)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels room
  • 4 eetlepels Xéresazijn
  • 2 koffielepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 eetlepels olijfolie (voor de vinaigrette)
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Kook 4 eieren gedurende 7 min in kokend water. Laat de eieren afkoelen en pel ze, maar halveer ze pas net voor het opdienen.
  2. Snijd de Romeinse sla in grote repen en trek de peterselie in blaadjes.
  3. Snijd de sneetjes wit brood in blokjes, bak in 3 el olijfolie en laat afkoelen.
  4. Maak de vinaigrette: meng 1 eigeel met de mosterd, voeg de olijfolie in een straaltje toe en klop op. Voeg dan de room, de Xérèsazijn, 1 el citroensap en de fijngehakte knoflook toe. Kruid bij met peper en zout.
  5. Dresseer de salade met de vinaigrette, bestrooi met parmigianoschilfers en werk af met de gehalveerde eieren.
 

Kooktip

Giet eerst de saus of vinaigrette in de bokaal. Daarna de stevigste ingrediënten die het minst vocht opnemen. Bovenop leg je de meest fragiele ingrediënten zoals de slablaadjes.

 

Wijntip

Beringer Stone Cellars Chardonnay

Diep, fruitig, licht houttoetsje
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 495 kcal, Vetstof: 45 g, Koolhydraten: 10 g, Vezels: 1 g, Eiwit: 12 g