Zoek een recept

 

Cacaopatatjes

Ingrediënten voor 70 stuks

  • 2 eetlepels amandelmelksiroop
  • cacaopoeder
  • 100 g gemalen amandelen
  • 200 g lichte cake natuur
  • 100 g ultrafijne griessuiker
  • 50 g zachte boter
 

Bereiding

  1. Breek de cake in kruimeltjes boven een kom.
  2. Voeg de gemalen amandelen toe, de suiker, de siroop en de zachte boter.
  3. Kneed alles met een soepele spatel tot een glad deeg.
  4. Spoel je handen met koud water, neem stukjes deeg af en rol tot bolletjes. Leg ze achtereenvolgens op een groot bord.
  5. Giet cacaopoeder in een diep bord, leg er enkele bolletjes in en draai met het bord zodat ze al rollend bedekt worden met de cacao.
  6. Leg de cacaopatatjes dan op het grote bord en doe hetzelfde met de overige bolletjes.
  7. Plaats de patatjes minstens 1 uur in de koelkast en rol ze dan terug in cacaopoeder.
  8. Serveer ze in een mooie schaal.
 

Kooktip

  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • Je kan de amandelmelksiroop vervangen door rietsuikersiroop gemengd met 1 koffielepel amandelaroma.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt