Zoek een recept

 

Bruisende Gin Fizz

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 15 à 20 cl citroensap (4 à 5 citroenen)
  • 20 à 25 cl gin
  • 8 à 10 cl rietsuikersiroop
  • ijsblokjes
  • 4 eetlepels melk of 1 eiwit
  • Perrier (ong. 40 cl)
 

Bereiding

  1. Pers het sap uit de citroenen.
  2. Giet in een grote shaker met gin, rietsuikersiroop, melk (of eiwit) en de ijsblokjes. Pas eventueel de verhoudingen aan.
  3. Sluit en schud krachtig gedurende 10 sec.
  4. Verdeel over longdrinkglazen (zonder de ijsblokjes), voeg Perrier naar smaak toe en dien onmiddellijk op, eventueel versierd met een schijfje citroen.
 

Kooktip

  • Bij gebrek aan een shaker, kan je een fles (gewassen en gespoeld) met brede hals (bv. van fruitsap) gebruiken … maar dan niet in het bijzijn van je genodigden.
  • Variant: je kan ook een klassieke gin fizz bereiden, zonder het eiwit of de melk, maar het zal minder klassevol zijn.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt