Zoek een recept

 

Brownies met pure en witte chocolade

Ingrediënten voor 24 stuks

  • 180 g boter
  • 250 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • een snuifje zout
  • 5 eieren
  • 150 g griessuiker
  • 180 g witte chocolade
  • 75 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zacht. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de pure chocolade toe en laat alles zacht smelten. Meng met de garde.
  3. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Meng goed, doe er de bloem en het zout bij. Voeg tenslotte de eieren één voor één toe, meng na elke toevoeging.
  4. Leg bakpapier in een grote, rechthoekige bakvorm (22 x 32 cm).
  5. Snij de witte chocolade in kleine blokjes en meng onder het beslag. Giet in de vorm, strijk de bovenkant glad en laat 25 min. in de oven bakken.
  6. Laat in de vorm afkoelen. Bedek met aluminiumfolie en laat tot ‘s anderendaags rusten. Versnij in vierkantjes en leg in papieren vormpjes (baking cups).
 

Kooktip

Om de witte chocolade terug krokant te laten worden is het noodzakelijk om tot ‘s anderendaags te wachten.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt