Zoek een recept

 

Brownies met hazelnoten

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 225 g boter
  • 300 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • 90 g zelfrijzende bloem
  • 180 g griessuiker
  • 6 eieren
  • 125 g geroosterde hazelnoten
  • 1 snuifje zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en leg er de chocolade bovenop. Laat smelten op een heel zacht vuur, meng met de garde.
  3. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Meng goed, doe er de bloem en het zout bij. Voeg ten slotte de eieren één voor één toe, meng na iedere toevoeging.
  4. Giet in een met bakpapier beklede grote rechthoekige vorm (22 x 32 cm). Strooi er de hazelnoten over en bak 25 min. in de oven.
  5. Laat afkoelen in de vorm.
  6. Snij in vierkanten en leg in papieren vormpjes (baking cups).
 

Kooktip

Laat het afgekoelde gebak tot 's anderendaags in de vorm (bedekt met aluminiumfolie) staan en versnijd dan: de brownies zullen nog lekkerder zijn!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt