Zoek een recept

 

Broodjes met duo van zalm

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 100 g verse zalmfilets
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 75 g verse kaas in schaaltje (Philadelphia of andere)
  • 1 citroen
  • 100 g gerookte zalm
  • 4 meergranen keizerbroodjes
  • tuinkers
  • 0,33 komkommer
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Snij de verse zalm in 4 stukken. Gaar ze in kokend water in een steelpan en reken 3 min. gaartijd op zacht vuur vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af en laat lauw worden.
  2. Prak ondertussen de verse kaas met een vork. Doe er de bieslook bij en de met een mes gehakte gerookte zalm.
  3. Verkruimel de gekookte zalm en voeg toe aan de bereiding. Doe er citroensap en peper en zout bij naar eigen smaak. Zet bij voorkeur 30 min. in de koelkast.
  4. Snij de broodjes open, beleg met komkommerschijfjes en een dikke eetlepel van het zalmmengsel en werk af met tuinkers.
  5. Leg er de bovenste helften terug op. Smakelijk!
 

Kooktip

Met deze bereiding kan je ook tomaten vullen.