Zoek een recept

 

Brochettes van zwarte pens met ananas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 400 g vruchtvlees van een verse ananas
  • zout, zwarte peper van de molen
  • 500 g zwarte pensen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  2. Haal het vel van de pensen en snij ze in 16 dikke schijven.
  3. Snij het ananasvlees in 16 blokjes. Spies de stukjes ananas en pens afwisselend op 4 brochettes.
  4. Vermeng de olie, de ciderazijn en het piment. Bestrijk de brochettes met het mengsel.
  5. Laat 15 min. kleuren in een hete oven.
 

Kooktip

Lekker met een creoolse rijst of een puree van zoete aardappelen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt