Zoek een recept

 

Brochettes van gemarineerde vis met gegrilde courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g visbrochettes
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels groene peperbolletjes (in pekelnat, uitgelekt)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel tijmblaadjes
  • 2 grote courgettes
  • 2 citroenen
  • 0,5 koffielepel gemalen piment
 

Bereiding

  1. Plet de groene peperbolletjes grof in een grote, rechthoekige schaal. Voeg het sap van de citroenen en de sinaasappel toe, 3 eetlepels olijfolie, de tijm en het piment. Laat er de brochettes 30 min. in marineren in de koelkast. Draai ze na 15 min. om. Laat ze daarna uitlekken.
  2. Bak ze 5 min. aan elke kant op de barbecue, op een dik vel aluminiumfolie. Smeer ze in met de marinade, kruid met peper en zout. Je kan ze ook bakken in een grillpan, waarvan je de bodem bedekt met bakpapier.
  3. Snij de courgettes ondertussen in de lengte in dikke plakken, smeer ze in met olijfolie en gril ze aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
  4. Serveer de brochettes en de courgettes warm met aardappelen in de schil en aioli.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Brochettes van gemarineerde vis met gegrilde courgettes