Zoek een recept

 

Brochettes van gemarineerde scampi’s met limoen

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 2 eetlepels blonde cassonadesuiker
  • busseltje lente-uitjes
  • 1 eetlepel fish sauce
  • 1 limoen
  • olie
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 zakje scampi’s « 365 » (500 g)
 

Bereiding

  1. Pers het sap uit de limoen en doe er het fijngesnipperde chilipepertje bij, de fish sauce en de suiker. Meng, voeg de ontdooide en gepelde scampi’s toe. Omhul ze goed met de marinade, dek ze af en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Snij de uitjes in stukjken van ongeveer 4 cm. Steek ze afwisselend met de scampi’s op spiesjes.
  3. Smeer de brochettes lichtjes in met olie en rooster ze snel op de barbecue.
  4. Serveer meteen als voorgerecht of als gerecht van een "vis"barbecue.
 

Kooktip

Je kan er satésaus (pindasaus) of zoete chilisaus bij serveren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Brochettes van gemarineerde scampi’s met limoen