Zoek een recept

 

Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetappelsienen
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 600 g kippenlapjes in 24 blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g pindaboter
  • zout
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Voor de saus: Verwarm de pindaboter in de microgolfoven (2 min. op 600 W) met het sap van 1,5 sinaasappel, het piment, de geperste knoflook, zout en peper.
  2. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
  3. Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
  4. Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
  5. Dien heet op met de gekoelde saus.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus