Zoek een recept

 

Brioche met rozijnen

Video aanwezig

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 6 eieren
  • 375 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels lauwe melk (halfvol)
  • 175 g ongezouten zachte boter
  • 125 g rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • 15 g verse gist
  • 1,5 koffielepel zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker en het zout bij de bloem, maak een kuiltje in het midden. Klop vijf eieren los met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het kleverig wordt. Laat het deeg afgedekt rusten gedurende één tot anderhalf uur.
  3. Kneed het deeg opnieuw en laat het nogmaals tien minuten rijzen. Voeg vervolgens de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot de boter volledig vermengd is met de rest. Laat nog vijf minuten rusten.
  4. Vet een briochevorm in en vul hem met het deeg. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en zet gedurende minstens een half uur in de oven.
 

Kooktip

Het deeg laat je best rijzen in een met olie besmeerde kom, die je vervolgens afdekt met een keukenhanddoek. Bestrijk het deeg zelf ook met een beetje olie.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 355 kcal, Eiwit: 9,3 g, Totale vetstoffen: 18,1 g, Koolhydraten: 39,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt