Zoek een recept

 

Braziliaanse îles flottantes

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 8 personen

  • 80 g bloemsuiker
  • 160 g brésiliennenootjes
  • een snuifje zout
  • 6 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 3 afgestreken eetlepels oploskoffie
  • 40 cl verse room
  • 60 cl volle melk
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Verwarm de melk, de oploskoffie en de room in een grote steelplan, neem van het vuur net voor het kookpunt.
  2. Klop de eigelen met de griessuiker los tot een wit mengsel. Voeg geleidelijk aan en al roerend de warme melk/roombereiding toe. Giet terug in de steelpan en verwarm op een middelhoog vuur. Klop zacht tot de room bindt en de rug van een lepel bedekt zonder er meteen af te lopen (laat zeker niet koken!). Neem van het vuur en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen.
  3. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken. Voeg de bloemsuiker toe en klop nog even. Verdeel over 8 kleine soufflékommetjes, strijk de bovenkant glad en kook in de microgolfoven: 1 min. op 800 W per 4 kommetjes. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  4. Voor het serveren: haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes, laat ze uitlekken en rol ze in de bresiliennenootjes. Verdeel de koude room over bekers, leg voorzichtig een schuimpje in het midden en dien op.
 

Kooktip

Karamel kan je maken met 50 g suiker en 1 eetlepel water, dit mengsel giet je dan op bakpapier. Afgekoeld kan je de karamel in stukjes breken en gebruiken als versiering.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt