Zoek een recept

 

Bouillon met jonge primeurgroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • enkele takjes peterselie
  • extra groenten: 1 wortel, 1 ui, 2 takjes selder, wit van 1 prei, ¼ bloemkool
  • 0,5 theelepel geplette zwarte peperbollen
  • 1 handvol groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook ...)
  • 0,5 bol knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 0,5 prei
  • 6 takjes selder
  • 1 soepkip
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 l water
  • 2 wortelen
 

Bereiding

  1. Maak de soepgroenten schoon en snijd ze grof. Bind tijm, laurier en peterselie samen tot een ’bouquet garni’.
  2. Snijd de soepkip in stukken. Giet het water in een grote pan en doe er de groenten, kruiden en stukken kip bij. Breng aan de kook en laat 35 minuten koken. Zeef de bouillon.
  3. Snijd de schoongemaakte extra groenten heel fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Giet er een scheutje bouillon over en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Giet er 1 liter van de bouillon over en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngehakte groene kruiden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt