Zoek een recept

 

Boter met gedroogde tomaten en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 halfgedroogde tomaten in olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g zachte boter
  • peper
  • 3 eetlepels gehakte, verse basilicum
  • zout
 

Bereiding

  1. Kneed de zachte boter met de geperste lookteentjes, de fijngehakte halfgedroogde tomaten, 1 koffielepel van de marinadeolie van de tomaten, het fijngehakte basilicum, 1 snuifje zout en zwarte peper van de molen (4 keer draaien). De bereiding moet heel homogeen zijn.
 

Kooktip

Je kan deze boter zo meteen serveren bij grillgerechten (vlees, gevogelte, vis, schaaldieren). Je kan er ook een rolletje van maken en laten opstijven in de koelkast of je kan de boter ook verdelen over individuele schaaltjes (dan laat je ze ook lichtjes opstijven in de koelkast).

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt