Zoek een recept

 

Bosvruchten met muskaat en specerijen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
  • 500 g diepgevroren bosvruchten
  • 0,5 koffielepel gemalen roze peper
  • 80 g griessuiker
  • 2 kruidnagels
  • 2 muntblaadjes
  • 2 schijfjes peperkoek
  • 40 cl sinaasappelsap
  • 1 vanillestokje
 

Bereiding

  1. Breek de vanillestokjes in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
  2. Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokjes en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
  3. Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
  4. Snij de peperkoek in blokjes.
  5. Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover. Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.