Zoek een recept

 

Bosbessentaart

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 g blauwe bessen
  • 20 g eierdooiers
  • 1 rol bladerdeeg
  • 110 g kristalsuiker (voor de blauwe bessen)
  • 80 g kristalsuiker (voor de eidooiers)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g boter op kamertemperatuur
 

Bereiding

  1. Doe de blauwe bessen met suiker in een kom. Druk lichtjes aan zodat er wat sap vrijkomt en meng de suiker en de blauwe bessen goed onder elkaar. Laat een nachtje staan.
  2. Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier in een taartvorm. Druk de randen goed aan. Bedek met een tweede vel bakpapier, leg er rijst of witte bonen op zodat de bodem niet omhoog komt. Bak 10 min. in de oven op 180°C. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de rijst of bonen.
  3. Meng de eidooiers met suiker, het amandelpoeder en de boter.
  4. Vul de gebakken taartbodem met het mengsel.
  5. Giet het sap van de blauwe bessen weg en bedek de korst met de bessen.
  6. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak gedurende 35 min.
  7. Bestrooi net voor het serveren met de poedersuiker.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 457 kcal, Vetstof: 28 g, Koolhydraten: 41 g, Vezels: 7 g, Eiwit: 7 g