Zoek een recept

 

Bombay salade met mini-asperges

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 0,5 bosje lente-uitjes
  • een mespunt cayennepeper
  • 4 eieren
  • 0,5 koffielepel kerriepoeder
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • peper en zout
  • 2 schaaltjes groene mini-asperges (2 x 110 g)
  • verse koriander
 

Bereiding

  1. Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
  2. Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, zout, kerriepoeder en cayennepeper. Roer met de garde.
  3. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  4. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
  5. Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
  6. Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.
 

Kooktip

Kruid de vinaigrette met geraspte verse gember.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt