Zoek een recept

 

Boekweitpannenkoeken met guacamole

Ingrediënten voor 4 personen

  • arachideolie
  • 1 blikje maïs
  • 125 g boekweitbloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 20 g gist
  • 1 theelepel limoensap
  • manchego
  • 0.5 l melk
  • 1 ontpitte tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 rijpe avocado's
  • 125 g tarwebloem
  • 0.5 theelepel zeezout
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de melk lauw. Los de gist op in een ½ kopje van de lauwe melk.
  2. Meng de tarwebloem met de boekweitbloem. Maak een putje in het midden en giet hierin de melk waarin de gist werd opgelost en de eieren. Meng voorzichtig. Voeg de rest van de melk toe en mix om een glad deeg te bekomen. Dek het deeg af en laat het rusten op een warme plek, gedurende ongeveer 1 uur.
  3. Snij de avocado’s in twee, haal de steen eruit en pel ze. Plet het vruchtvlees met een vork en meng met de gesnipperde ui, de koriander, het limoensap en de tomaat. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verwarm in de pan een streepje arachideolie en bak de pannenkoek goudgeel aan beide kanten.
  5. Serveer hem gegarneerd met de guacamole, de maïs en de geraspte manchego. Vergezel van een salade van Romeinse sla.
 

Kooktip

Voeg rode peper toe om de guacamole pikanter te maken.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 646 kcal, Eiwit: 24,3 g, Vetstof: 35,2 g, Koolhydraten: 58,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt