Zoek een recept

 

Bodding

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ à 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 50 à 100 g bruine suiker
  • 50 à 100 g griessuiker
  • 3 eieren
  • 1,5 l warme vloeistof : lichte koffie en/of melk
  • 500 g oudbakken brood
  • 120 g rozijnen
 

Bereiding

  1. Snij het brood in stukjes en doe het in een grote kom.
  2. Bedek de rozijnen met 10 cl van de gekozen vloeistof en giet de rest over het brood. Laat minstens 2 u. weken.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  4. Doe het brood in een fijne zeef en druk even om het teveel aan vocht te verwijderen.
  5. Doe het opnieuw in de kom en voeg de losgeklopte eieren toe, de 2 soorten suiker, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen. Meng goed.
  6. Doe deze bereiding in een grote met bakpapier beklede cake- of broodvorm. Bak 1 u. in de oven. Laat volledig afkoelen.
  7. Dien koel op, eventueel met een beetje vanillesaus.
 

Kooktip

  • Je kan alle soorten brood gebruiken, zelfs ontbijtkoeken, rozijnenbrood, enz. Wie wat extra wil, kan de rozijnen in rum laten weken.
  • De hoeveelheid suiker hangt af van de gebruikte broodresten en de gekozen vloeistof.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt