Zoek een recept

 

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g skrei
  • 650 g bloemige aardappelen
  • 350 g broccoliroosjes
  • 150 g fijne sneetjes ontbijtspek
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 cl verse room
  • peper en zout
  • gedroogde tijm
 

Bereiding

  1. Doe de in grote blokjes gesneden aardappelen in een kookpot met lichtgezouten kokend water. Zet het deksel op de pot en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 10 min. koken.
  2. laat nog 10 min. koken. Giet de groenten af. Giet 2 eetlepels olie in de kookpot, fruit er de geperste knoflookteentjes 2 min. in op een heel zacht vuur, voeg de groenten toe, de nootmuskaat en de room. Prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Gedurende het koken van de groenten: verdeel de skrei in 8 stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek. Doe een beetje olie in een grote braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 min. bruin op een vrij hoog vuur, draai ze halverwege de baktijd om. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
  4. Serveer met de warme stoemp.
 

Kooktip

  • Zachte skrei, krokant spek en een buitengewone stoemp maken van dit gerecht een echte topper!
  • Het spek beschermt het broze skreivlees en voorkomt dat het uiteenvalt tijdens het bakken: een methode die ook voor andere vissoorten kan toegepast worden.