Zoek een recept

 

Braziliaanse blanc−manger

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 vanillestokje
  • 300 à 400 g exotisch fruit (nettogewicht, geschild)
  • 3 eetlepels cachaça of rum
  • een snuifje zout
  • enkele muntblaadjes
  • 70 g griessuiker
  • 1 limoen
  • 50 g maiszetmeel
  • 50 cl volle melk
 

Bereiding

  1. Los het maïszetmeel op in wat koude melk in een steelpan. Voeg dan de resterende melk toe, de suiker, een snuifje zout en het gespleten en geschraapte vanillestokje. Breng zacht en al roerend met een houten lepel aan de kook. Laat 10 min. heel zacht koken en roer regelmatig.
  2. Giet de blanc-manger door een fijne zeef in een kom. Voeg limoensap en cachaça toe en laat lauw worden. Schep in glazen, dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  3. Maak een fruitsla met in blokjes gesneden exotische vruchten (ananas, mango, kiwi, granaatappel, enz.)
  4. Verdeel de fruitsla, net voor het opdienen, over de glazen en versier met munt.
 

Kooktip


  • Variatie: Je kan de room ook in de kom laten afkoelen en voor het opdienen kloppen of mixen en dan over de glazen verdelen. Op deze manier zal de room minder vast zijn.
  • Zet, voor je de cachaça toevoegt, een deel van de blanc-manger voor de kinderen opzij en voeg er eventueel wat ananassap bij.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt