Zoek een recept

 

Bladerdeegtwist met tapenade

Ingrediënten voor 24 stuks

  • 1 ei
  • 3 eetlepels tapenade naar keuze
  • 1 pakje van 6 vierkante bladerdeegplakjes
 

Bereiding

  1. Besmeer 3 deegplakjes met de tapenade tot aan de randen.
  2. Bestrijk de 3 andere plakjes met het losgeklopte ei en leg ze omgekeerd en heel precies op de plakjes met de tapenade.
  3. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en zet ze 20 min. in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en neem er de ovenplaat uit.
  5. Leg bakpapier op de plaat.
  6. Snij elk dubbel plakje met een scherp mesje in 8 repen.
  7. Neem de reepjes één voor één aan de uiteinden vast, draai ze vervolgens in tegengestelde richting en leg ze op de ovenplaat.
  8. Bestrijk de matte delen met het losgeklopte ei.
  9. Bak ze in 25 à 30 min. goudbruin in de oven.
  10. Laat volledig afkoelen op het ovenrooster.
 

Kooktip

  • Ideaal om cadeau te geven of te bewaren in een metalen doos.
  • Maak de bladerdeegstokjes 15 min. op 210°C wanneer je ze meteen wil serveren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt