Zoek een recept

 

Bladerdeegtaart met druiven

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 200 g pitloze witte Thompson-druiven
  • 200 g Red Globe-druiven
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 0,25 koffielepel vanillepoeder
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg.
  3. Prik de bodem in met een vork.
  4. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, roer de aanbaksels los en leg het vlees in de pan.
  5. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
  6. Meng de havervlokken met 2 eetlepels suiker en voeg de vanillepoeder toe.
  7. Meng.
  8. Strooi daarna over de taartbodem en verspreid gelijkmatig.
  9. Snijd de druiven in twee en verwijder de pitten uit de blauwe druiven.
  10. Verdeel de gehalveerde druiven met de gesneden kant naar onder over de taartbodem en leg ze goed dicht tegen elkaar.
  11. Bestrooi het fruit met de rest van de suiker.
  12. Serveer de haasjes, gesneden in plakjes van 1 cm dikte, met de saus.
  13. Zet gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 268 kcal, Eiwit: 3.2g g, Vetstof: 14.4g g, Koolhydraten: 31.6g g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt