Zoek een recept

 

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 soeplepel gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Verkruimel het krabvlees.
  2. Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
  3. Kruid met zout en peper.
  4. Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
  5. Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
  6. Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
  7. Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
  8. Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
  9. Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
  10. Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
  11. Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
  12. Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
  13. Versier met plukjes kervel.
  14. Dien onmiddellijk op.
  • Home
  • Recepten
  • Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab