Zoek een recept

 

Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 citroen
  • 1 ei
  • 3 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • 2 grote appels (Golden of Jonagold)
  • Luikse siroop (ong. 3 eetlepels)
  • 1 pak van 6 vierkante bladerdeeglapjes (Croustipâte)
  • peper
  • slaatje als bijgerecht
 

Bereiding

  1. Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C.
  2. Leg de deeglapjes, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat.
  3. Bestrijk met Luikse siroop, maar laat de randen vrij.
  4. Pers het sap uit de halve citroen en doe het in een schotel.
  5. Schil de appels en snij in blokjes; meng onder het citroensap.
  6. Verdeel de blokjes over de deeglapjes.
  7. Snij de kaasjes horizontaal in twee en leg ze met de snijkant naar onder op de appels.
  8. Kruid met een beetje peper.
  9. Klop het ei los met een vork en strijk er de randen van de taartjes mee in (met een borsteltje).
  10. Bak goudbruin in 15 à 20 min. in de oven.
  11. Vraag aan een volwassene om je te helpen om de taartjes in de oven te schuiven en ze er uit te halen wanneer ze gebakken zijn.
  12. Eet de taartjes warm met een slaatje.
 

Kooktip

Voor de grote smulpapen van de familie leg je 2 halve kaasjes op een taartje.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop