Zoek een recept

 

Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 g Parijse champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 150 g verse kaas met fijne kruiden
  • 1 ei 365
  • 200 g gekookt riverkreeftenvlees
  • 1 eetlepel olijfolie 365
  • slaatje als bijgerecht
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het rooster uit.
  2. Snij de champignons in fijne plakjes en bak ze aan in de olijfolie en het citroensap.
  3. Dek af, laat 5 min. op zacht vuur stoven, verwijder het deksel en laat het vrijgekomen vocht grotendeels verdampen (niet helemaal)
  4. Voeg peper en zout toe
  5. Prak de kaas met een vork om 'm zachter te maken.
  6. Laat de deegvierkantjes op het bakpapier van de verpakking liggen.
  7. Besmeer ze rijkelijk met de kaas, maar laat rondom een boordje vrij.
  8. Smeer de boordjes in met het losgeklopte ei.
  9. Verdeel de champignons over de taartjes en leg ze (met het bakpapier) op de ovenrooster.
  10. Laat in 8 min. lichtbruin bakken in de oven.
  11. Voeg de rivierkreeften toe en laat nog enkele minuten bakken tot de boorden mooi bruin gebakken zijn.
  12. Serveer warm met een slaatje.
 

Kooktip

Ook heel lekker met pancetta in plaats van rivierkreeften: leg de pancetta van in het begin op de champignons voor de taartjes de oven in gaan.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften