Zoek een recept

 

Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 bizonsteaks
  • 12 cl appelsap
  • 3 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
  • 100 g kweeperengelei
  • 5 cl verse room
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen
  • olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Neem de steaks 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Doe het appelsap, de mosterd en de gelei in een steelpannetje, breng langzaam aan de kook en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
  3. Voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat indikken.
  4. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur.
  5. Smeer de bizonsteaks in met olie en leg ze in de warme pan.
  6. Laat ze aan elke kant 1 min korsten, verlaag het vuur en laat verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
  7. Kruid op het einde met peper en zout.
  8. Leg de steaks op een warme schotel, giet de saus in de braadpan en roer de bakresten los.
  9. Serveer heel warm met gebakken groentestaafjes.
 

Kooktip

Bizonvlees is vet- en cholesterolarm, rijk aan eiwitten en ijzer, en wordt zoals rundvlees bereid.
  • Home
  • Recepten
  • Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze