Zoek een recept

 

Biscotti met hazelnoten en chocolade

Ingrediënten voor 36 stuks

  • een snuifje zout
  • 3 eieren (L)
  • 150 g geroosterde hazelnoten
  • 165 g griessuiker
  • 20 g puur cacaopoeder
  • 380 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de bloem, de suiker, het zout en het cacaopoeder in een kom.
  3. Meng met de garde tot een luchtig mengsel.
  4. Maak een kuiltje in het midden en giet er de eieren in.
  5. Meng en kneed tot een glad deeg.
  6. Voeg de noten toe en kneed opnieuw.
  7. Verdeel het deeg in 2.
  8. Spoel je handen onder koud water en maak 2 broodjes van het deeg.
  9. Leg de broodjes op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  10. Bak 20 min. in de oven.
  11. Laat afkoelen en snij dan met een broodmes in schuine plakken van een dikke cm.
  12. Leg ze plat naast elkaar op de ovenplaat (met bakpapier bekleed) en bak nog 10 min. (op th. 6).
  13. Draai ze na 5 min. om.
  14. Laat afkoelen op het ovenrooster.
 

Kooktip

  • Ideaal om te bewaren of liever cadeau te geven in een metalen doos.
  • Je kan de hazelnoten vervangen door pistachenoten.