Zoek een recept

 

Biefstuk met tomatensalsa

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 koffielepel chilivlokken
  • 300 g kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 0.5 bosje koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk rijpe avocado
  • 4 rundersteaks 150 g elk
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
 

Bereiding

  1. Neem de steaks uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Snipper de rode ui.
  3. Laat de uisnippers 30 minuten marineren in het limoensap en 1 eetlepel sherryazijn.
  4. Snipper de knoflookteentjes.
  5. Vermeng met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus en ½ koffielepel chilivlokken.
  6. Leg de steaks op een platte schaal en giet er het sausje over.
  7. Wrijf met je vingertoppen zodat de marinade goed in het vlees kan dringen.
  8. Snijd de tomaatjes in kwarten.
  9. Schil en ontpit de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
  10. Hak de korianderblaadjes grof. Vermeng de tomaten, de avocado en de koriander met de rode ui (en de marinade).
  11. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng opnieuw.
  12. Bak de steaks ongeveer 4 minuten per kant in een hete pan.
  13. Kruid met peper en zout.
  14. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  15. Serveer de steaks met de salsa.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 299 kcal, Eiwit: 31.7g g, Vetstof: 17.3g g, Koolhydraten: 4g g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt