Zoek een recept

 

Beursjes van zeelekkers

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 takjes bieslook
  • 4 jonge uien, fijn gesneden
  • 200 g krabvlees
  • 1 limoen
  • 2 soeplepels nuoc-namsaus (fish sauce)
  • 12 rijstkoeken
  • 16 roze garnalen
  • 4 blaadjes sla
  • 1 soeplepel sojaolie
  • 200 g sojascheuten
  • 2 tomaten
  • 4 soeplepels vers gehakte koriander
 

Bereiding

  1. Pel de tomaten, snij ze in twee en verwijder de pitten.
  2. Snij het vruchtvlees in blokjes en leg die opzij in een zeef.
  3. Laat de sojascheuten 1 minuut blancheren in gezouten kokend water en hou ze daarna onmiddellijk onder stromend koud water.
  4. Laat ze goed uitlekken.
  5. Maak de slabladeren schoon en snij ze in fijne reepjes.
  6. Was en droog de limoen en verwijder de schil met een fijne rasp.
  7. Vang het sap op.
  8. Meng de olie, de nuoc-namsaus, het limoensap en de koriander.
  9. Maak de jonge uien schoon en hak ze fijn.
  10. Meng in een slakom zorgvuldig het verkruimelde krabvlees, de in twee gesneden garnalen, de sojascheuten, de fijngehakte uien, de saus en de helft van de schil van de limoen.
  11. Laat de rijstkoeken weken door ze te bevochtigen met lauw water.
  12. Leg in het midden een beetje vulling, vouw de deegranden naar het midden en verbind ze met elkaar tot een beursje.
  13. Hou alles stevig samen met een takje bieslook.
  14. Leg de beursjes op individuele borden, versierd met reepjes sla en blokjes gepelde en ontpitte tomaat.