Zoek een recept

 

Bavarois van groene asperges met mierikswortel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 mespunt geraspte mierikswortelpasta
  • 1 bosje groene asperges
  • 50 cl magere melk
  • paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
 

Bereiding

  1. Snij de onderkant van de asperges.
  2. Bind ze samen in een bundel en kook ze in licht gezouten water tot ze al dente zijn.
  3. Laat ze uitlekken en hou onder koud water.
  4. Leg 4 mooie punten aan de kant voor de versiering (bewaar ze in een kom met ijswater, zodat ze hun mooie groene kleur behouden).
  5. Snij de rest in stukken en doe ze in de kookpan met de melk.
  6. Laat koken tot de asperges gaar zijn.
  7. Mix vervolgens tot een glad mengsel.
  8. Laat de gelatine week worden in koud water.
  9. Zodra de gelatine zacht is, laat uitlekken en voeg samen met de mierikswortel toe aan de asperges.
  10. Laat koken op een middelhoog vuur tot de gelatine volledig is opgelost.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel over de vormen (idealiter van siliconen) en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast.
  13. Dien koud op met de aspergepunten en een beetje paprikapoeder als versiering.
 

Kooktip

Lees aandachtig de instructies op het pakje gelatine, want elk merk gebruikt andere verhoudingen!
  • Home
  • Recepten
  • Bavarois van groene asperges met mierikswortel