Zoek een recept

 

Basilicummayonaise

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eidooiers
  • 1 grote pot verse basilicum
  • 1 koffielepel mosterd
  • 15 cl olijfolie met basilicum
  • peper en zout
  • 20 cl zonnebloemolie
 

Bereiding

  1. Doe in een kom met ronde bodem (in deze volgorde): eierdooiers, citroensap, zout en mosterd.
  2. Klop met de garde, voeg de basilicumolie druppelsgewijs toe, vervolgens in straal en blijf kloppen.
  3. Voeg dan, nog altijd roerend, geleidelijk aan 15 cl zonnebloemolie toe.
  4. Haal de basilicumblaadjes van de stengels en mix met 5 cl zonnebloemolie in de hakmolen (of vermaal met de olie in de vijzel).
  5. Roer onder de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  6. Dek af en zet in de koelkast tot voor het serveren.
 

Kooktip

  • Heerlijk bij vis- of scampibrochettes, maar ook bij rund- en wit vlees.
  • Variatie: De liefhebbers van olijfolie kunnen de zonnebloemolie vervangen door een lichte olijfolie.
  • Het maken van mayonaise zal niet mislukken wanneer je alle ingrediënten op kamertemperatuur brengt. Haal ze dus op voorhand uit de koelkast.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt