Zoek een recept

 

Chocolade-bananentaart

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 grote bananen
  • 1 bodem van zanddeeg, blindgebakken
  • 1 soeplepel cointreau
  • jodenkers
  • 200 g pure chocolade
  • 5 cl rietsuikersiroop
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 20 cl vloeibare room
 

Bereiding

  1. Breng de room aan de kook, haal hem van het vuur en laat er de chocolade in stukjes in smelten.
  2. Laat wat afkoelen en giet daarna in de taartbodem. Laat volledig afkoelen.
  3. Doe het sinaasappelsap, de rietsuikersiroop en de Cointreau in een steelpannetje en laat 10 minuten koken op een zacht vuurtje, zodat een lichte siroop ontstaat.
  4. Laat afkoelen tot ze lauw is.
  5. Pel de bananen en snij ze in schijfjes.
  6. Schik ze gelijkmatig op de chocoladecrème en besprenkel ze met siroop.
  7. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Versier de taart met jodenkers en dien ze koud op.